Tears & Rain

май 23, 2007 at 11:38 am (По пътя)

dsc02594.jpg 

Казват лекувало времето.
Времето не лекува.
Мъката като жилите
с възрастта се подува.

Времето е проверката
за болката голяма.
То би помогнало само там,
където болка няма.
Емили Дикинсън

Емили е права.Днес ми се плачеше за същото, за което и преди година.Добре че навън времето плачеше и за мен.

Снимката-сълзи по прозореца ми

3 коментара

 1. MerryChi said,

  Водила съм дълги спорове с приятели, че времето нищо не лекува, че човек сам трябва да потърси и открие начина как нещото, от което го боли, да спре да го боли. Как да направиш болното си място здраво :) Има един хубав пример: ако ти имаш рана и някой те закача по нея, изпитваш болка. Но ако се погрижиш да излекуваш раната си и да оздравееш, след това като те закачат на същото място вече ще изпитваш само приятен гъдел, дори удоволствие…
  …и най-накрая се оказа, че има поне още един човек на същото мнение:)))) Самият Далай Лама споделя, че само съзнателните ни усилия могат да ни променят – нас самите, и съответно и света около нас.
  С радост споделих на Елсъна, че съм открила не кой да е, а самият Далай Лама в защита на моята теза, че времето не лекува. В отговор Елсъна ми издекламира тези стихове на Емили Дикинсън. Незабравим момент за мен! И узнах, че сме повече: аз, Елсъна, Далай Лама и Емили Дикинсън. ;)

 2. friendcheto said,

  а аз все още търся своя отговор на въпроса:)
  струва ми се че през повечето време чакаме нещо да ни се случи, да се дойде заместител на това, което сме изгубили.по-лесно е да стоиш в очакване на светлото бъдеще, на това, което ще дойде.знаем че ще е по-добро.винаги подхождаме с тази презумпция.на мен ми се струва че все някой ден обаче на хората им писва да изпитват старата позната болка и се съвземат .Въпроса е, ще чакат ли да изминат години или ще продължат да живеят знаейки че не могат да променят миналото

 3. MerryChi said,

  ;) това, което се случва, когато на хората им писне и се съвземат е, че те всъщност се променят. Спират да я карат по старият начин и поемат инициативата в свои ръце. Т.е. осъзнават, че света няма да се промени към тях, докато те си остават същите и действат по старите начини и удобни пътища. Достатъчно е да промениш малко нещо в себе си и целият свят също се променя. Знаейки това, нямаш никакви основания да чакаш с години / докато ти писне/ света да се промени. Просто сам започни по нов начин нещата;-) И те ще бъдат различни. Животът наистина е низ от невероятни възможности.

Вашият коментар

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промяна )

Connecting to %s

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

%d bloggers like this: